KOMŞUDAN UMUTLANDIRAN HABER

-
- İran Gıda ve İlac Kurumu Başkanı Muhammed Rıza Şane Saz, koronavirüs ile mücadelede kullanılacak i/lacın 7 ila 10 gün içerisinde piyasaya sürüleceğini açıkladı. (HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ…)
-
- Çin’de ortaya çıkan 11 bin 570 kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken komşumuz İran’dan virüsün tedavisine ilişkin önemli bir açıklama geldi. İran Gıda ve İ/lac Kurumu Başkanı Rıza Şane Saz koronavirüsün tedavisinde kullanılacak ilacın 10 gün içinde piyasaya sürüleceğini açıkladı. 7 İLA 10 GÜN İÇİNDE PİYASAYA SÜRECEĞİZ Koronavirüs ile mücadelede kullanılacak i/lacın ilk ham maddesinin dün ülkeye getirildiğini söyleyen İran Gıda ve İ/lac Kurumu Başkanı Şanesaz, i/lacın tamamen yerli üretim olduğunu kaydederek, “Korona virüsü taşıyan hastalara iyi gelen bu i/lacı 7 ila 10 gün içerisinde piyasaya süreceğiz” dedi. GEREKLİ İZİNLER TAMAMLANDI Söz konusu ilacın klinik testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığını ve bazı hastalar üzerinde test edildiğini vurgulayan Şanesaz, “İ/lacın piyasaya sürülmesi için gerekli izinler alındı” ifadesini kullandı.
-
- HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI BİN 556’YA YÜKSELDİ İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde korona virüs vakası 20 bin 610 olarak açıklanırken ölü sayısının bin 556 olduğu belirtildi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.